RSS

Idemo u ZOOloški vrt!!

05 lip.

Svi stanovnici našega glavnoga grada – bili oni povremeni ili stalni – znaju da u Zagrebu postoji jedan od najljepših zooloških vrtova u Europi. No, kada ste zadnji puta ušli kroz vrata Maksimirskog parka i kroz perivoj produžili do ulaza u Zoološki vrt grada Zagreba?

Svi odgovori koji ne glase – unazad zadnjih 6 mjeseci – moraju hitno biti ispravljeni! Iako ni sama nisam najrevnija u obilasku našega zoološkog vrta, trudim se barem jedanput godišnje uzeti dva do tri sata vremena za razgled parka i životinja, uz obavezno stajanje i iščekivanje hranjenja tuljanja – najveće zoo atrakcije. Sjećam se vremena kad sam kao dijete i sama mogla dati ribu tuljanima, no danas ipak između djece i tuljana stoji prozirna zaštitna ograda.

 

Grad Zagreb u svoj zoološki vrt jako ulaže i premda se na godišnjoj bazi izdvajaju veći novčani iznosi, to nažalost nije dostatno za zbrinjavanje svih životinja u nastambama kakve zaslužuju. Nastamba za lavove, koja je odavno trebala biti gotova je stala sa radovima i nije sigurno kada će se obnoviti. Trenutno u najlošijim uvjetima žive medvjedi koji se nalaze u skučenim, betonskim nastambama.

 

 

 

 

 

 

 

Stoga je svaki vaš posjet našem zoološkom bitan jer svi novci od ulaznica direktno ide životinjama, bilo divnim ljudima koji se o njima brinu, bilo poboljšanju životnih uvjeta. Zoološki vrt svake godine izlazi sa nekoliko inovativnih radionica, upoznavanja sa divljim životinjama i povratka prirodi, te uz stručno vodstvo možete puno naučiti i doživjeti iz prve ruke kakav je osjećaj dodirnuti hladnu i glatku zmiju.

 

 

 

Više podataka o Zoološkom vrtu grada Zagreba možete naći na službenoj web stranici, te na facebook stranici.

Uživajte u videu prikazu hranjenja tuljana za moga današnjega posjeta:

 
Komentiraj

Objavio dana 5 lipnja, 2012 u Uncategorized

 

Komentiraj